Camping ús Wetterpleats

Camping Ús Wetterpleats

Camping Ús Wetterpleats

Camping ús Wetterpleats is een nieuwe camping die per 1 april 2012 is geopend. De camping is gelegen in een rustig agrarisch gebied, geheel omringd door water. Op slechts 800 meter afstand bevindt zich het gezellige centrum van het dorp Terherne.

Camping ús Wetterpleats is gelegen in het weiland achter de boerderij. De nederlandse betekenis van de naam Wetterpleats is waterboerderij. Deze naam is gekozen, omdat de boerderij met één zijde in het water is gebouwd. Vroeger was er naar de boerderij geen verbinding over het land en moest alles van en naar deze boerderij vervoerd worden via het water. Eén van de vaartuigen die hiervoor werden gebruikt is nog aanwezig. In 2004 is de boerderij gebruikt als filmlocatie voor de film ‘De Kameleon 2’.

wetterpleats-1 wetterpleats-2 wetterpleats-3 wetterpleats-4 wetterpleats-5 wetterpleats-6

De camping biedt 25 standplaatsen in een rustige en natuurlijke omgeving. Het land waarop de camping is gevestigd is direct gelegen aan de Terhernster en Terkaplester Poelen. Dit open vaarwater staat in verbinding met het Sneekermeer. De opvaart van de boerderij is een prima plek om te vissen. De boerderij is niet meer in bedrijf, maar er zijn nog wel dieren aanwezig en er wordt jaarlijks hooi gewonnen van het land.

Camping ús Wetterpleats
Utbuorren 46
8493 MA Terherne
Telefoon: 06-219 584 30

website: ús Wetterpleats

X