Actief zeezeilen!

Driemastklipper 'Grote Beer'

Driemastklipper ‘Grote Beer’

Actief zeezeilen!

De driemastklipper ‘Grote Beer’ liep in 1911 als ‘Ambulant’ bij scheepswerf Geleijns te Roodevaart van stapel. Door de jaren heen werden de masten en zeilen verwijderd en werd het schip verlengd tot 41 meter.

In 1994 kwam het schip als driemastzeilklipper weer in de vaart. Als de grote, statige en smetteloos witte romp van de bijna 41 meter lange klipper ‘Grote Beer’ een haven binnenloopt, blijft menigeen aan wal gefascineerd staan kijken. Ook op het water valt deze imposante driemaster met zijn drie gele masten van verre op.

Interieur driemastklipper 'Grote Beer'

Interieur driemastklipper ‘Grote Beer’

 

Comfort aan boord staat voorop. Bovendeks biedt een zeer grote kuip voor iedereen een beschutte en, vooral voor kinderen, veilige zitplaats. Het interieur benedendeks straalt een warme en authentieke scheepssfeer uit. Vooral in de aparte zithoek rond de bar worden ‘s avonds de ervaringen van die dag een goed onderwerp van gesprek. In de zeer ruime en goed uitgeruste keuken kunnen de lekkerste maaltijden bereid worden.

Eersteklas – Imposant – Royaal

  • Max. aantal gasten dagtocht: 60
  • Max. aantal gasten met overnachting: 35
  • Max. aantal gasten bij catering: 33
  • Afvaarthaven:  Harlingen, andere havens in overleg
  • Vaargebieden:  IJsselmeer, Waddenzee, Friese meren

 

Omschrijving

Stap aan boord en geniet van de rust van de wadden. Ervaar de krachten van een groot traditioneel zeilschip en vaar langs de zeehondenbanken naar een van de prachtige eilanden.

Vanuit het Friese Harlingen varen wij met groepen op de Waddenzee, het IJsselmeer en zelfs de Friese binnenwateren.

Bovendeks biedt een zeer grote kuip voor iedereen een beschutte en, vooral voor kinderen, veilige zitplaats. Het interieur benedendeks straalt een warme en authentieke scheepssfeer uit. Vooral in de aparte zithoek rond de bar worden ‘s avonds de ervaringen van die dag een goed onderwerp van gesprek. In de zeer ruime en goed uitgeruste keuken kunnen de lekkerste maaltijden bereid worden.

 

Sail Amsterdam 2015

Dit schip was tijdens SAIL Amsterdam 2015 formeel onderdeel van de Hollandse Vloot. Dat wil zeggen dat wij geaccrediteerd waren om tijdens SAIL Amsterdam 2015 mee te varen en toegang hadden tot de afgesloten Oranje Haven (IJ-haven). Dé plaats waar alle Tall Ships afgemeerd lagen.

Beleef SAIL Amsterdam 2015 zoals het hoort; vanaf het water! Boek dit schip voor uw SAIL-arrangement. Daarmee krijgt u niet alleen een onvergetelijke tocht langs de meest indrukwekkende Tall Ships, maar helpt u ook mee dit unieke nautische evenement mogelijk te maken.

Specialiteiten:

Groninger Wadden fotografie.jpg
Wadden fotografie workshop: Wil jij je in één weekend verder ontwikkelen in de fotografie met de Waddenzee als omgeving?
op expeditie met Actief zeezeilen!
Weekendje wadden: De Wadden inspireren, een eiland onthaast, de nautische sfeer en het eilandgevoel zorgen ervoor dat u anders tegen de wereld, het bedrijf aankijkt!
aan boord beleef je het Actief zeezeilen!
Meezeilreizen voor individuele inschrijving: Je wilt er lekker even tussen uit. Een welverdiende vakantie, daar ben je wel aan toe.
aan boord beleef je het Actief zeezeilen!
Groepen, bedrijven, families, verenigingen: Bedrijfsuitje, incentive, relatiedag of personeelsuitje, familie reunie, vriendengroep of sportvereniging!

website: www.klippergrotebeer.nl

X